Nauczona doświadczeniem poprzedniego koktajlu tym razem użyłam zdecydowanie mniej łodyg selera naciowego - 4 sztuki.
Ten koktajl zrobiłam wczoraj na śniadanie. Porcja dla dwóch osób. Wyszło mniej gęste niż poprzednio i łatwiejsze do picia. A tym samym nieco mniej sycące, chociaż i tak wytrzymałam do kolejnego posiłku ok 3 godziny.
Koktajl z selera naciowego - przepis
- 4 łodygi selera naciowego
- 2 jabłka ze skórką
- 1 pomarańcza
- 2 szklanki wody
Pomarańczę obrać ze skórki, wszystkie składniki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do blendera, dodać wodę i zmiksować. Podawać zaraz po przygotowaniu zanim cenne witaminy, minerały i enzymy ulegną degradacji.
Sprawdź także inne przepisy na zdrowe koktajle.
KOMENTARZE